Tre Kärlekar – en succé

600

Ånge Kabarés uppsättning av Lars Mohlins ”Tre kärlekar” blev succé. Drygt 3 400 personer såg föreställningen utomhus vid Ålsta folkhögskola.

Sommarteatern ”Tre kärlekar” var den största satsning amatörteaterföreningen Ånge Kabaré någonsin gjort. Teater Västernorrland bistod med bland annat regissör och scen samt två professionella skådespelare. Och publiken kom i mängder för att se 40-talsberättelsen om bonden Egon och hans barn, om kampen för en framtid för gården, människorna och naturen.

Föreningens primus motor Kärstin Leander är lycklig över den upplevelse som det var för föreningen att få arbeta med Teater Västernorrlands professionella krafter.

– Det är fantastiskt att Teater Västernorrland lånade oss länsregissören och andra. Det blev en sorts utbildning för amatörerna att få se hur de tänker och arbetar som har teater som yrke. Och det är även bra för dem eftersom det är viktigt att vi finns – vi är ju teaterentusiaster som även går och ser deras professionella teater, säger hon.

Läs ST:s (Susanne Holmlund) Recension av Tre kärlekar

Facebook
Instagram